Thuiszorg

Home Thuiszorg
Thuiszorg
Zorginstelling Zuidema biedt verzorging en verpleging op maat.

De verzorgende ondersteuning kan aangeboden worden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL);  opstaan, douchen, aankleden, eten of naar het toilet gaan. Een verzorgende kan ook begeleiding bieden in het omgaan met een ziekte, ouderdom problemen, en medicatiegebruik.

Met verpleging wordt verpleegkundige zorg bedoeld. Het gaat hier vooral om het uitvoeren van voorbehouden verpleegtechnische handelingen. Deze voorbehouden handelingen kunnen o.a. zijn, het toedienen van medicatie, het inbrengen en verwijderen van sondes en katheters en het inspecteren en wondverzorging.

Of er sprake is van verzorging, verpleging of allebei hangt af van de patiënt en zijn zorgvraag. Zorginstelling Zuidema werkt met een team van verzorgenden en verpleegkundigen die u kunnen ondersteunen in het leefbaar maken en houden van uw situatie. Als het gaat om het uitvoeren van belangrijke taken en handelingen die u gezond en wel houden, kunnen onze verzorgers/verplegers u goed van pas zijn.

Zorginstelling Zuidema streeft erna om door middel van zorg op maat de hulpvrager zo lang en veilig mogelijk in zijn of haar vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen.

a5_flyer_thuiszorg_zorginstelling-zuidema_1-copy